Digiexam gör framsteg på den svenska marknaden

Digiexam gör framsteg på den svenska marknaden

Digiexam, en tjänst som ska modernisera proven i skolan, gör framsteg på den svenska marknaden. Nyligen har de utökat sitt samarbete med Stockholm Stad genom ett nytt avtal. Det här innebär att de digitala prov som Digiexam tillhandahåller blir tillgängliga för samtliga kommunala skolor i staden. Det här kan läsas på BreakIt.  

Det nya avtalet som Digiexam och Stockholm stad kommit överens om gör det nu möjligt för över 65 000 elever att kunna göra prov på deras plattform. Ett mål är att 40 000 elever ska skriva sina prov på digital väg med hjälp av plattformen. Detta ska ske redan under det läsår som påbörjas i augusti.

”Nordens största skoldistrikt”

Att plattformen används av Nordens största skoldistrikt är något som Johan Hägglund, medgrundare och vd, tycker är ”oerhört roligt”. Till BreakIt säger han att deras mål är att förbättra miljön kring prover för så många elever och lärare som det går, och att det här avtalet innebär ett stort framsteg på den svenska marknaden.

Används redan i hög grad

Programvaran som Digiexamen står för används redan i hög grad. I maj 2016 var det redan var tionde elev som gjorde ett prov på Digiexams plattform. Det här är dock en andel som Johan tycker är alldeles för låg.

Vid tidpunkten pekade han på att det största hindret för Digiexams fortsatta tillväxt var politiken. Han refererade till en utredning av regeringen och Skolverket med förslag om att digitala nationella prov skulle börja införas först 2018. Fullt införda ska de inte vara förrän 2022, vilket Johan anser är alldeles för lång tid.

Uppmanade beslutsfattare att omfamna utvecklingen

Vid tillfället sa han att ”digitalisering sker nu” och att det var ”verklighetsfrånvänt” att utreda frågan så pass länge, innan ett beslut tas. Han uppmanade beslutsfattare att omfamna den utveckling som följer med digitalisering, och konstaterade att ”digitala nationella prov redan är ett faktum”.

Om bolaget

Digiexam har tidigare fått in kapital från olika investerare, däribland affärsängeln Sophia Bendz och Sven Hagströmer. Hur siffrorna för 2016 såg ut är inte offentliggjort ännu, men under 2015 låg omsättningen på 6,1 miljoner kronor. Samma år gjordes en förlust på 2 miljoner kronor.

Bakom Digiexam ligger Johan Hägglund och Nima Marefat, där den förstnämnde är vd för bolaget idag. Nima kallar sig för Deputy CEO. Utöver grundarna finns för närvarande 13 personer i teamet, som alla fyller sina egna olika roller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *