En börsnotering väntar för News55 – nu tar de in 8 miljoner kronor

En börsnotering väntar för News55 – nu tar de in 8 miljoner kronor

Nyhetsbruset på nätet är tätt. I dagsläget kryllar det av sajter som vill förmedla nyheter på ett eller annat sätt, de flesta med sina egna nischer. Nu har en förhållandevis ny aktör på marknaden, News55, fått in 8 miljoner kronor i en nyemission. De skiljer sig från mängden genom att fokusera på den äldre generationen, eller ”dig med livserfarenhet”, som de själva formulerar det.

Mitt under för vad som många var midsommarledighet talade News55 om för offentligheten, genom ett pressmeddelande, att man fått in 8 miljoner kronor i en nyemission. Pengarna kommer bland annat att läggas på satsningar mot seniormässor. Därtill kommer produktutveckling i allmänhet att vara något som stora delar av pengarna spenderas på. Till exempel kan det bli fråga om printprodukter, så som magasin.

Siktar mot notering

I dagsläget har nyhetssajten ungefär 300 aktieägare. Längre fram i tiden planerar de att få bolaget noterat på NGM Nordic MTF, men när exakt det ska bli gjort är oklart i nuläget. NGM som handelsplats erbjuder tre marknader – två reglerade och en oreglerad. Det är Nordic MTF som är den oreglerade marknaden, och alltså även den som News55 sedermera vill synas på.

Aktiekapitalet ökar

Att teckningstiden i nyemissionen flyttades fram några dagar tyder på att det inte har varit alltför lätt att få pengar från investerarna. Så småningom fulltecknades dock emissionen genom att ett konsortium tecknade för 65 procent. Medgrundaren Fredrik Lundberg säger dock i ett pressmeddelande att det har funnits ett stort intresse för emissionen, men då främst bland mindre investerare.

Med detta sagt ökar aktiekapitalet med över en femtedel, från 500 000 kronor till över 600 000 kronor. Därtill har antalet aktier ökat från ungefär 1,4 miljoner till 1,7 miljoner. Ökningen motsvarar en spädning på 18 och en halv procent.

Om sidan

News55 är förhållandevis nystartat och riktar sig, som nämnt i inledningen, mot den lite äldre läsaren. På sidan finns förutom nyheter även krönikor, debattartiklar, underhållning samt ”guidning vidare i den digitala världen”. På två år har News55 växt till 150 000 unika besökare i veckan.

Sidan startades av två mediaveteraner, Artur Ringart och Fredrik Lundberg. Båda grundarna har bakgrund inom en rad olika stora mediebolag, däribland TV4, MTG, SVT och SR. Hur stor roll erfarenheten och dessa två namn betytt i byggandet av sidan och nätverken är oklart. Dock är det inte osannolikt att spekulera i att det har betytt en hel del för sidans snabba framväxt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *