Ha alltid ett billigt mobilabonnemang

Väldigt många har kvar samma mobiloperatör som de haft under många år. Dessutom utan att byta abonnemang mer än att justera mängden surf. Men genom att jämföra alternativen, och se över behovet, går det att teckna ett billigt mobilabonnemang och spara en hel del per år.

Pressa ner surfen

Det som primärt avgör priset på ett mobilabonnemang är hur stor surfmängd som önskas. En person som nöjer sig med 4 GB per månad kommer betala betydligt mindre än en person som önskar 15 GB eller Fri surf.

Det är lätt att utgå ifrån att en viss mängd behövs men genom att använda Wi-Fi i hemmet, i kollektivtrafiken och på jobbet kan surfmängden minskas rejält. Framförallt handlar det om att minimera tiden för streaming där Wi-Fi inte finns.

Jämför priset via jämförelsesida

Nästa steg, mot ett billigt mobilabonnemang, är att jämföra så många operatörer och abonnemang som möjligt. Det finns över 10 operatörer i Sverige där Telia, Tele2 och Tre är några av de största. Men det finns även mindre ”utmanare” som ofta konkurrerar med prisnivå mot de stora jättarna. Bland dessa finns exempelvis Hallon, Vimla, Chili och Karma. Det är så kallade ”virtuella operatörer” vilket betyder att de inte har ett eget fysiskt nät utan att de istället hyr in sig på någon av de stora näten.

Via jämförelsesidor på nätet går det enkelt att ställa ett stort antal operatörer mot varandra gällande deras prisnivåer. Ofta jämförs även andra punkter än enbart priset i dessa jämförelser.

Ett billigt mobilabonnemang – kan alltid bli billigare

När behov av surfmängd har beräknats och olika abonnemang jämförts kan ett billigt mobilabonnemang tecknas. Men det viktiga är att även se över behov och abonnemang minst en gång per år.

  • Behov av surfmängd kan ändras
    Det är lätt att vara kvar på samma nivå av surfmängd – även om behovet har ändrats. Genom att en gång per år se över hur mycket surf som genomsnittligen använts per månad kan eventuellt ett billigare abonnemang väljas.
  • Priser och utbud av abonnemang kan ändras
    De olika operatörerna ändrar även på sina abonnemang. Det som ansågs vara ett billigt mobilabonnemang ett år kanske är medelmåttigt bara 1 – 2 år senare. Den som jämför prisnivåer på mobilabonnemang, försäkringar, el och lån en gång per år kan ofta spara relativt stora summor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *